Ben je op zoek naar algemene informatie over hoe het leven er in een rusthuis (woonzorgcentrum) aan toe gaat? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.
Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Meta

  Types verblijf

  Permanent verblijf

  In Huize Nazareth kunnen momenteel 107 bewoners vast verblijven. Alle bewoners beschikken over een eenpersoonskamer, dit met uitzondering van de 6 zorgflats. Hier beschikken de bewoners over een kleine flat met living, kleine keuken, slaapkamer, badkamer.

  Plan bewonerskamer
  plan_bewonerskamer

  Er zijn 3 leefgemeenschappen in Huize Nazareth.

  Het Rozenhof bevindt zich op het gelijkvloers en bestaat uit twee kleinere leefgroepen; de Beukenlaan van kamer C0.01 tot C0.16 aan de tuinzijde, de Eikendreef van kamer C0.17 tot C0.32 aan de straatkant van het gebouw. Deze afdeling biedt een thuis aan 32 bewoners. Zij kunnen rechtstreeks vanuit hun gemeenschappelijke woonkamer via het terras in de tuin wandelen. Deze afdeling is uitgerust als een veilige en huiselijke thuis voor 31 bewoners met een dementie.

  Op het gelijkvloers bevinden zich ook het cafetaria met terras en een kleine binnentuin die voor iedereen toegankelijk is. De onthaalmedewerkster en de directie hebben hun werkruimte in het verlengde van de inkomhal waar ook een klein vergaderlokaal is.

  Het Leliehof bevindt zich op de eerste verdieping en huisvest 32 bewoners en een extra leefgroep in het korte stuk van het gebouw.  De leefgroepen Jasmijnlaan van kamer C1.01 tot C1.16, de Wilgendreef van C1.17 tot C1.32 en de kleine leefgroep de Kastanjeweg. De Kastanjeweg beschikt over 6 bewonerskamers en 3 zorgflats. De bewoners van deze kleine leefgroep beschikken samen over een gemeenschappelijke leef- en eetruimte. Zij kunnen voor activiteiten aansluiten bij de bewoners van het Leliehof. Op regelmatige basis zorgen onze animatoren voor begeleide activiteiten in de leefgemeenschappen of in de leefgroepen.

  Op de eerste verdieping bevinden zich ook de pedicure, kapster, rokersruimte voor bewoners  en de werkruimte van de ergotherapeuten en animatoren. Hier is er ook een grote kinézaal met de nodige accommodatie en een lokaal van de animatoren om samen met de bewoners allerlei activiteiten te organiseren en zelfs te koken.

  Het Lavendelhof is de leefgemeenschap van de 2de verdieping en zorgt voor eveneens 3 leefgroepen. Aan de tuinzijde van het gebouw de Lindenlaan van kamer C2.01 tot C2.16 en aan de straatkant, de Magnoliadreef van kamer C2.17 tot C2.32. Ook hier een kleinere leefgroep; de Sparrenweg met 6 bewonerskamers en 3 zorgflats.

  Op de tweede verdieping huisvesten wij ook onze administratieve diensten zoals de burelen van de stafmedewerkster, de personeelsdienst, de interieurdienst, de technische dienst, de hoofdverpleegkundige, de boekhouding en de maatschappelijk werkster. Hier is er ook een stille ruimte en een vergaderzaal.

  Zorgflats

  Van onze 114 woongelegenheden of kamers, zijn er 6 zorgflats die in oppervlakte ongeveer zo groot zijn als twee kamers. Deze 6 zorgflats zijn voorzien voor twee personen, waarvan één persoon hulpbehoevend is en de partner in staat is om voor zichzelf te zorgen. Dat betekent dat de partner geen zorgen nodig heeft maar wel de aanwezigheid als mantelzorger noodzakelijk vindt. Deze flats kunnen een oplossing bieden wanneer zelfstandig wonen als koppel niet meer haalbaar is en er tegelijk toch een wens is om samen te blijven wonen.

  plan_zorgflat

  Per leefgemeenschap is er telkens een leefruimte zodat de bewoners van elke leefgroep gezellig samen kunnen zijn zowel voor de maaltijd als de ontspanningsmomenten. De leefruimten van de grotere leefgemeenschappen op de eerste en tweede verdieping hebben een ruim terras zodat ook deze bewoners makkelijk naar buiten kunnen.

  Kortverblijf

  Er zijn 7 kamers voorbehouden voor kortverblijf. Bewoners kunnen hier per kalenderjaar 90 dagen verblijven, 60 dagen aaneensluitend.

  Wens je meer informatie over onze verblijfmogelijkheden? Of maak je graag een afspraak?

  Aarzel niet ons te contacteren! Bel 03 491 84 60 of mail directie@huize-nazareth.be.

  Wonen

  Wonen als thuis, dat is de insteek van Huize Nazareth. Bewoners krijgen de mogelijkheid hun kamer in te richten zoals ze zelf willen. We geven graag aandacht aan de wensen en gewoonten van de mensen.

  En wonen is sedert 2017 nog een stuk aangenamer in ons gloednieuw centrum. Daar namen 114 bewoners hun intrek in een moderne kamer voorzien van alle comfort.

  Zorg

  Een enthousiast en vakkundig team van zorg- en verpleegkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en vrijwilligers staan dagelijks klaar voor onze bewoners. Met liefdevolle aandacht willen we onze bewoners laten groeien zodat ze zich hier goed in hun vel voelen.

  24/7 kunnen de bewoners op ons rekenen. Wij staan ook in direct contact met de huisarts die de nodige info en richtlijnen doorgeeft inzake medische begeleiding.

  • Multidisciplinair team
  • 24 uur opvang
  • Samenwerking huisarts
  • Persoonlijk zorgplan
  • ...

  Leven

  Levenskwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Huize Nazareth ligt midden in de bossen en zit dus ook letterlijk vol zuurstof.
  Hier is het rustig wonen in kleine gemeenschappen. Elk beschikken ze over een eigen leef- en eetruimte, tuin en/of terras.

  Ons woonzorgcentrum biedt naast de dagelijkse verzorging een reeks van aangepaste activiteiten en gezellige contacten. En dit met respect voor ieders privacy.

  • Activiteiten
  • Eigen keuken, lekker eten
  • Aangename leefruimte
  • Eigen kapper, pedicure,...
  • ...