Ben je op zoek naar algemene informatie over hoe het leven er in een rusthuis (woonzorgcentrum) aan toe gaat? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.
Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Meta

  Ons team

  Hoofdverpleegkundige
  De hoofdverpleegkundige staat aan het hoofd van het zorgteam, ze staat in voor de opvolging van de zorg aan de bewoners.

  Verpleegkundigen
  De verpleegkundigen staan in voor de uitvoering van al de verpleegkundige zorgen.

  Zorgkundigen
  In samenwerking met de verpleegkundigen staan de zorgkundigen in voor de dagelijkse verzorging van de bewoners. Afhankelijk van de noden en wensen van de bewoner geven ze hierbij meer of minder ondersteuning.

  Logistiek medewerkers
  Onze logistiek medewerkers zorgen voor een vlot verloop van het maaltijdgebeuren. Ze zorgen voor een huiselijke en gezellige omgeving en ondersteunen bewoners en collega’s waar nodig. Daarnaast dekken ze mee de bedden op, zorgen ze voor orde en netheid in de eet- en leefruimte.

  Ergotherapeuten
  Onze visie als ergotherapeut is het herstellen en bevorderen van de kwaliteit van het leven, het dagelijks functioneren en het handelen. In onze zorg voor de bewoners leggen wij de nadruk op het bewaren van de functionaliteit, de geestelijke en psychomotorische mogelijkheden.
  In onze therapeutische behandeling bieden wij individuele en of groepsactiviteiten aan onze bewoners aan.
  Daarnaast bieden wij ondersteuning in comfortzorg, palliatieve zorg en de pastorale werking. We werken nauw samen met de animatie en kinesitherapeuten om kwaliteitsvolle zorg aan te bieden in zijn totaliteit.

  Kinesitherapeuten
  Onze kinesitherapeuten trachten met aangepaste bewegingstherapie de motorische capaciteiten van de bewoners te verbeteren, herstellen of behouden. Het doel is zo lang mogelijk een grote mate van zelfstandigheid te kunnen behouden. Indien de bewoner niet meer in aanmerking komt voor een actieve benadering, zal de behandeling meer gericht zijn op comfortzorg en passieve mobilisatie, dit in nauwe samenwerking met het ganse team.

  Animatoren
  Onze animatoren zorgen voor een huiselijke en gezellige woon- en leefsfeer. We beogen een positief welbevinden zodat de bewoners ‘zichzelf kunnen zijn’ en ‘zich aanvaard voelen’.
  De animatie werkt nauw samen met de ergotherapeuten die ondersteuning bieden bij grote activiteiten.

  Interieurzorg
  De interieurverzorgsters staan in voor de netheid en orde van de kamers en leefruimte.
  Tijdens hun werk hebben ze nauw contact met de bewoners, waardoor ze een belangrijke functie hebben in het team. Hun observaties zijn van grote waarde.

  Technische dienst
  De technische dienst zorgt voor een oplossing voor allerlei kleine technische problemen, ze staan in voor het preventief onderhoud van gebouwen en apparatuur. Daarnaast houden ze ook toezicht op het onderhoud van de tuin.
  Je kan bij hen altijd terecht voor vragen in verband met de inrichting van de bewonerskamers, bijvoorbeeld over de installatie van telefoon en televisie, het ophangen van decoratie, vragen over het meebrengen van eigen meubelen of toestellen.
  Als intern preventieadviseur zijn ze mee verantwoordelijk voor het veiligheidsgebeuren.

  Sociale dienst
  De sociale dienst verzorgt de eerste contacten met kandidaat bewoners, ze staan in voor de wachtlijst, regelen de inschrijving bij een opname van een bewoner. Ook zijn ze op de hoogte van de administratie die gepaard gaat met een verhuis naar een woonzorgcentrum.
  Daarnaast kunnen zowel bewoners als familieleden bij hen terecht voor een gesprek.

  Keuken
  Onder leiding van onze chef-kok, die tevens ook diëtist is, worden er dagelijks verse maaltijden bereid in onze keuken. Bij het samenstellen van het menu wordt er rekening gehouden met het aanbod van het seizoen en in de mate van het mogelijke met de wensen van de bewoner.

  Wonen

  Wonen als thuis, dat is de insteek van Huize Nazareth. Bewoners krijgen de mogelijkheid hun kamer in te richten zoals ze zelf willen. We geven graag aandacht aan de wensen en gewoonten van de mensen.

  En wonen is sedert 2017 nog een stuk aangenamer in ons gloednieuw centrum. Daar namen 114 bewoners hun intrek in een moderne kamer voorzien van alle comfort.

  Zorg

  Een enthousiast en vakkundig team van zorg- en verpleegkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en vrijwilligers staan dagelijks klaar voor onze bewoners. Met liefdevolle aandacht willen we onze bewoners laten groeien zodat ze zich hier goed in hun vel voelen.

  24/7 kunnen de bewoners op ons rekenen. Wij staan ook in direct contact met de huisarts die de nodige info en richtlijnen doorgeeft inzake medische begeleiding.

  • Multidisciplinair team
  • 24 uur opvang
  • Samenwerking huisarts
  • Persoonlijk zorgplan
  • ...

  Leven

  Levenskwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Huize Nazareth ligt midden in de bossen en zit dus ook letterlijk vol zuurstof.
  Hier is het rustig wonen in kleine gemeenschappen. Elk beschikken ze over een eigen leef- en eetruimte, tuin en/of terras.

  Ons woonzorgcentrum biedt naast de dagelijkse verzorging een reeks van aangepaste activiteiten en gezellige contacten. En dit met respect voor ieders privacy.

  • Activiteiten
  • Eigen keuken, lekker eten
  • Aangename leefruimte
  • Eigen kapper, pedicure,...
  • ...