Ben je op zoek naar algemene informatie over hoe het leven er in een rusthuis (woonzorgcentrum) aan toe gaat? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.
Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Meta

  Visie

   

  Drukwerk

  Een verhuis naar een woonzorgcentrum is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een persoon. Wij vergelijken deze stap met het verplanten van een boom.

  Een boom groeit jaren lang op eenzelfde plaats, wortelt zich steeds dieper vast in de grond en krijgt meer en meer takken. De omgeving bepaalt mee hoe de boom er zal uitzien: veel licht en ruimte doet groeien, maar is er veel wind dan is er misschien een steunpaal nodig.

  Bij het verplanten van een boom gaat er veel aandacht naar de bescherming van de wortels en het nabootsen van de oorspronkelijke omgeving. Er wordt gezorgd voor licht, zuurstof, water en een steunpaal, indien nodig.

  Wij willen zorg dragen voor onze bewoners door enerzijds aandacht te hebben voor hun wortels, hun unieke levensverhaal, de relaties met hun familie, vrienden, hun waarden en normen. En anderzijds willen we mensen nog laten groeien. Net zoals een boom zuurstof, water, ruimte,… nodig heeft om te groeien, hebben mensen hiervoor warmte, liefdevolle aandacht en een zinvolle dagbesteding nodig.

  Wonen

  Wonen als thuis, dat is de insteek van Huize Nazareth. Bewoners krijgen de mogelijkheid hun kamer in te richten zoals ze zelf willen. We geven graag aandacht aan de wensen en gewoonten van de mensen.

  En wonen is sedert 2017 nog een stuk aangenamer in ons gloednieuw centrum. Daar namen 114 bewoners hun intrek in een moderne kamer voorzien van alle comfort.

  Zorg

  Een enthousiast en vakkundig team van zorg- en verpleegkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en vrijwilligers staan dagelijks klaar voor onze bewoners. Met liefdevolle aandacht willen we onze bewoners laten groeien zodat ze zich hier goed in hun vel voelen.

  24/7 kunnen de bewoners op ons rekenen. Wij staan ook in direct contact met de huisarts die de nodige info en richtlijnen doorgeeft inzake medische begeleiding.

  • Multidisciplinair team
  • 24 uur opvang
  • Samenwerking huisarts
  • Persoonlijk zorgplan
  • ...

  Leven

  Levenskwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Huize Nazareth ligt midden in de bossen en zit dus ook letterlijk vol zuurstof.
  Hier is het rustig wonen in kleine gemeenschappen. Elk beschikken ze over een eigen leef- en eetruimte, tuin en/of terras.

  Ons woonzorgcentrum biedt naast de dagelijkse verzorging een reeks van aangepaste activiteiten en gezellige contacten. En dit met respect voor ieders privacy.

  • Activiteiten
  • Eigen keuken, lekker eten
  • Aangename leefruimte
  • Eigen kapper, pedicure,...
  • ...