Nieuwbouw assistentiewoningen De Groene Bomen.

Bekijk hier de foto’s van de nieuwbouw.

Assistentiewoningen

GAW De Groene Bomen

Zelfstandig wonen en toch vlak bij hulp indien u dit nodig heeft vanuit het WZC Huize Nazareth.

Wat we nodig hebben verandert doorheen de tijd. Een assistentiewoning, of ‘serviceflat’, kan daar rekening mee houden. Hier kan u comfortabel wonen met senioren en kleuters als buren. Onze assistentiewoningen sluiten aan op het WZC Huize Nazareth dat deel uitmaakt van de VZW Ouderenzorg ZCS. GAW staat voor; ‘groep van assistentiewoningen’.

U vindt er alles wat u nodig hebt in een comfortabele flat. Elke flat heeft een woonkamer met overdekt terras, een volledig uitgeruste keuken met inductiekookplaat en afwasmachine, een badkamer met inloopdouche, 1 of 2 slaapkamers en een berging waar u ook een wasmachine kan plaatsen. Alle flats zijn rolstoeltoegankelijk.

In het gebouw is er ook een fietsenstalling, een ontmoetingsruimte met keukentje en een wasserette.

U kan zelf koken of u kan dagelijks gebruik maken van een warme maaltijd in het cafetaria van het WZC. Het WZC kan u bereiken via het gelijkvloers van de GAW en de hoofdingang van het woonzorgcentrum of via de rechtstreekse verbindingsweg naar het woonzorgcentrum op de 2de verdieping van de GAW.

Dankzij een alarmsysteem in elke flat staat u dag en nacht rechtstreeks in verbinding met het zorgteam dat u hulp kan bieden wanneer dit nodig is.

Crisis- en overbruggingszorg

Wij voorzien crisis- en overbruggingszorg indien dit nodig is.

Crisiszorg is zorg die onmiddellijk wordt aangeboden in geval van een nood die niet vooraf kon worden ingeschat. Bij een noodoproep door een bewoner, wordt onmiddellijk contact opgenomen met de bewoner en komt er een verpleegkundige van het WZC ter plaatse om de juiste hulp te kunnen bieden of te vragen, bijvoorbeeld een ambulance, een huisarts. Crisiszorg eindigt als de overbruggingszorg opgestart wordt of de noodsituatie een einde neemt. Het kan echter niet langer duren dan 24u.

Overbruggingszorg is aangepaste zorg die aansluit op crisiszorg of beschikbaar is wanneer u dat snel nodig heeft. (Bijvoorbeeld een onverwacht ontslag uit het ziekenhuis) Deze zorg wordt gedurende een korte periode verstrekt en eindigt op het moment dat de door u gekozen zorg wordt ingeschakeld. Een tijdspanne van 14 dagen is normaal voldoende om een reguliere dienstverlening op te starten.

Voor deze zorg werken wij samen met een dienst thuisverpleging.

Heeft u echter dagelijks hulp nodig voor persoonlijke zorg, dan kan u beroep doen op de thuisverpleegkundige naar keuze.           

Woonassistent                                                                                                                                          

Onze woon-assistent heeft een cruciale rol als ‘woonzorgassistent’ en is elke werkdag aanwezig in het woonzorgcentrum op de aangegeven uren en helpt u om allerhande zaken te regelen. De woonassistent is verantwoordelijk voor:

 • – het onthaal van nieuwe bewoners
 • – het bijhouden van uw dossier
 • – het informeren over de dienstverleningsmogelijkheden
 • – het organiseren van de gebruikersraad
 • – het aanbieden van netwerkvorming, animatie, buurtwerking, vrijwilligerswerk
 • – het behandelen of doorgeven van suggesties, klachten, opmerkingen
 • – het bevragen en evalueren van de zorg- en dienstverlening
 • – het in bereik brengen van de zorg- en dienstverlening
 • – de coördinatie van de gegarandeerde crisiszorg, de overbruggingszorg en het organiseren van de warme maaltijden
 • – het signaleren van vragen over onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het gebouw
 • – de integratie met de buurt
 • – het proactief opvolgen van de zelfredzaamheid

Activiteiten

In het woonzorgcentrum worden regelmatig grotere ontspanningsactiviteiten georganiseerd in de cafetaria (optreden, feest, turnen met kleuters…). U wordt telkens uitgenodigd om deel te nemen, maar u hoeft zich niet verplicht te voelen. U bent volledig vrij.

Elke zondag kan u ook in het woonzorgcentrum terecht voor het bijwonen van de eucharistieviering in het cafetaria, om 11u.

Prijs

De prijs van een assistentiewoning met 1 slaapkamer bedraagt 40 EUR per dag.

De prijs van een assistentiewoning met 2 slaapkamers bedraagt 50 EUR per dag.

De gehanteerde prijzen bevatten, conform de wetgeving, een wooncomponent en een dienstverleningscomponent.

In deze prijs zijn volgende kosten niet inbegrepen: persoonlijke kosten voor voeding en private aankopen, communicatievoorzieningen (telefoon, internet, tv …), dokterskosten, apothekerskosten, kapper, pedicure, was, familiale verzekering, brandverzekering inboedel… en overbruggingszorg.

Een aantal van deze diensten zoals kapper, pedicure, warme maaltijden kunnen door het WZC worden aangeleverd en worden via de maandelijkse factuur aangerekend.

Inbegrepen in de dagprijs.

– Verwarming

– Elektriciteit

– Waterverbruik

– Onderhoud tuin, gangen en gemeenschappelijke ruimtes

– Brandverzekering gebouw

Niet inbegrepen in de dagprijs

– Brandverzekering inboedel

– Familiale verzekering

– Dokterskosten

– Medicatie

– Kine en andere paramedici

– Gebruik wasserette

– Radio- en TV distributie

– Telefonie

– Internet

– Persoonlijke poetshulp

– Thuisverpleging

– Maaltijden

– Kapper en pedicure

– Overbruggingszorg

Wonen

Wonen als thuis, dat is de insteek van Huize Nazareth. Bewoners krijgen de mogelijkheid hun kamer in te richten zoals ze zelf willen. We geven graag aandacht aan de wensen en gewoonten van de mensen.

En wonen is sedert 2017 nog een stuk aangenamer in ons gloednieuw centrum. Daar namen 114 bewoners hun intrek in een moderne kamer voorzien van alle comfort.

Zorg

Een enthousiast en vakkundig team van zorg- en verpleegkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en vrijwilligers staan dagelijks klaar voor onze bewoners. Met liefdevolle aandacht willen we onze bewoners laten groeien zodat ze zich hier goed in hun vel voelen.

24/7 kunnen de bewoners op ons rekenen. Wij staan ook in direct contact met de huisarts die de nodige info en richtlijnen doorgeeft inzake medische begeleiding.

 • Multidisciplinair team
 • 24 uur opvang
 • Samenwerking huisarts
 • Persoonlijk zorgplan
 • ...

Leven

Levenskwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Huize Nazareth ligt midden in de bossen en zit dus ook letterlijk vol zuurstof.
Hier is het rustig wonen in kleine gemeenschappen. Elk beschikken ze over een eigen leef- en eetruimte, tuin en/of terras.

Ons woonzorgcentrum biedt naast de dagelijkse verzorging een reeks van aangepaste activiteiten en gezellige contacten. En dit met respect voor ieders privacy.

 • Activiteiten
 • Eigen keuken, lekker eten
 • Aangename leefruimte
 • Eigen kapper, pedicure,...
 • ...