Ben je op zoek naar algemene informatie over hoe het leven er in een rusthuis (woonzorgcentrum) aan toe gaat? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.
Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Meta

  Woonzorg

  Huize Nazareth biedt een unieke combinatie van wonen, zorg en leven.

  Het rusthuis of woonzorgcentrum is gelegen in een bosrijke omgeving, vol zuurstof en rust. Een gloednieuw centrum met plaats voor 114 bewoners zal vanaf februari 2017 garant staan voor ‘zorg op maat’ in een modern en uiterst comfortabel kader.

  In Huize Nazareth kunnen zowel valide als zorgbehoevende personen met lichamelijke of psychische problemen terecht. Een energiek en gemotiveerd team van zorg- en verpleegkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en vrijwilligers staat dag en nacht paraat om aan de hand van een persoonlijk zorgplan de ‘zorg op maat’ zo goed mogelijk te bereiken voor elke bewoner! Bewoners kunnen beroep doen op een huisarts dat ze zelf kiezen. Een coördinerend en raadgevend arts zorgt voor overleg met al deze verschillende huisartsen.

  Leven in Huize Nazareth is leven zoals thuis. Tenmiste, dat is wat we willen nastreven en waar we voor gaan. Het rusthuis biedt naast de dagelijkse verzorging een uitgebreid activiteitenprogramma waar bewoners vrijwillig kunnen aan deelnemen, zij kunnen bovendien ook zelf ideeën aanbrengen.

  Het belang van lekker én gezond eten is niet te onderschatten. In Huize Nazareth wordt er dagelijks vers gekookt. Bewoners kunnen genieten van een eigen leef- en eetruimte en kunnen beroep doen op externe diensten zoals een kapster, pedicure, wasserij, … Op het zonnige terras van de toekomstige cafetaria zullen bewoners én hun bezoek kunnen genieten van een drankje of zelfs een verse kom soep.

  Huize Nazareth in Lier heeft alles in huis om er goed te leven en graag te wonen.

  Wonen

  Wonen als thuis, dat is de insteek van Huize Nazareth. Bewoners krijgen de mogelijkheid hun kamer in te richten zoals ze zelf willen. We geven graag aandacht aan de wensen en gewoonten van de mensen.

  En wonen is sedert 2017 nog een stuk aangenamer in ons gloednieuw centrum. Daar namen 114 bewoners hun intrek in een moderne kamer voorzien van alle comfort.

  Zorg

  Een enthousiast en vakkundig team van zorg- en verpleegkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en vrijwilligers staan dagelijks klaar voor onze bewoners. Met liefdevolle aandacht willen we onze bewoners laten groeien zodat ze zich hier goed in hun vel voelen.

  24/7 kunnen de bewoners op ons rekenen. Wij staan ook in direct contact met de huisarts die de nodige info en richtlijnen doorgeeft inzake medische begeleiding.

  • Multidisciplinair team
  • 24 uur opvang
  • Samenwerking huisarts
  • Persoonlijk zorgplan
  • ...

  Leven

  Levenskwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Huize Nazareth ligt midden in de bossen en zit dus ook letterlijk vol zuurstof.
  Hier is het rustig wonen in kleine gemeenschappen. Elk beschikken ze over een eigen leef- en eetruimte, tuin en/of terras.

  Ons woonzorgcentrum biedt naast de dagelijkse verzorging een reeks van aangepaste activiteiten en gezellige contacten. En dit met respect voor ieders privacy.

  • Activiteiten
  • Eigen keuken, lekker eten
  • Aangename leefruimte
  • Eigen kapper, pedicure,...
  • ...